Kennisuitwisseling

Planet Hope zet zich in om kennis te delen, in en tussen India en Nederland en andere landen. Samenwerking met stichtingen, fondsen, publieke, private en academische instellingen vergroot onze wederzijdse impact. Planet Hope overbrugt kloven tussen verschillende doelgroepen en instellingen wereldwijd door het organiseren van webinars en conferenties, uitwisselingsprogramma’s voor studenten en het faciliteren van bezoeken van internationale delegaties.

Webinars en conferenties

Planet Hope brengt professionals, academici, studenten en verschillende NGO’s samen om hun inzichten, ervaringen en expertise met elkaar te delen. Door middel van (online) webinars en conferenties bieden wij gelijkgestemden van over de hele wereld de mogelijkheid om van elkaar te leren, te discussiëren, te netwerken en ideeën uit te wisselen. In 2019 organiseerden we de internationale conferentie Power of Women in Amsterdam en nam Planet Hope deel aan het Women Economic Forum in Tunesië. Recente internationale webinars zijn ‘Huiselijk geweld tijdens de pandemie’ en ‘Covid-19: uitdagingen en implicaties voor ouderenzorg in de Indiase-Nederlandse context’ (met sprekers van het St. John’s ziekenhuis Bangalore, Ashley Care Home Bangalore, zorginstelling Laurens Rotterdam en het Reinier de Graaf Ziekenhuis Delft).

Uitwisselingsprogramma’s voor studenten

Samen met onze partner EurIndia Connection organiseert Planet Hope stage- en uitwisselingsprogramma’s voor studenten uit India naar Nederland en vice versa. In samenwerking met het St. Joseph’s College in Bangalore en ROC Mondriaan in Den Haag zijn twee stageprogramma’s voor Indiase studenten sociaal werk naar Nederland georganiseerd. De opgedane kennis en (levens)ervaringen verrijken de jonge studenten voor de rest van hun carrière.

Delegatiebezoeken

Samen met onze partner EurIndia Connection organiseert Planet Hope bezoeken voor Nederlandse en Europese delegaties van professionals aan tegenhangers in India en vice versa. Door de reis te faciliteren door lokale mensen en verbindingen te leggen met de juiste lokale partners, neemt de impact van deze kennisuitwisselingsprogramma’s drastisch toe. Onlangs hebben we een programma georganiseerd voor Nederlandse zorg- en medische professionals aan ziekenhuizen en medische instellingen in Bangalore.