Vrijwilligers

Stichting Planet Hope biedt mensen die als vrijwilliger een bijdrage willen leveren de mogelijkheid om bij een van onze projecten of bij onze lokale partnerorganisaties hun talenten in te zetten voor hun medemens. Werkzaamheden variëren van ‘handen uit de mouwen’ klussen als onderhoudswerkzaamheden voor een kinderhuis tot meer gespecialiseerde activiteiten zoals les geven of maatschappelijke hulp. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op en vermeld uw interesses, opleiding en relevante competenties.

Vrijwilliger Michiel ten Kate

Strategisch advies voor sociale drukkerij

“Ik wilde echt een praktische bijdrage leveren, niet alleen geld geven. Met mijn talenten en werkervaring heb ik mij ingezet voor een drukkerij van een Indiase NGO, partner van Planet Hope Nederland, waarmee geld wordt verdiend voor sociale projecten. Onder meer heb ik gewerkt aan een businessplan, evaluatie van bedrijfsprocessen en een marketingstrategie. Ik maakte kennis met alle kinderen van het kinderhuis. Zo had ik ineens tientallen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Veel van de verhalen van de kinderen breken je hart. Maar hun glimlach, hun kracht en hun sterke wil en wens om iets te maken van het leven hebben me geïnspireerd en mijn hart geraakt.”


Vrijwilliger Corinne de Quartel

Muziekprogramma voor blinde schoolkinderen

“Tijdens een reis door India kwam ik via Planet Hope Nederland in contact met een school voor blinde en slechtziende kinderen in Tamil Nadu. Muziek heeft in het leven van kinderen die vooral afgaan op hun gehoor een geweldige impact. Door muziek te maken, kunnen de kinderen zich beter uiten en groeit hun zelfvertrouwen. Hier wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. In Nederland heb ik bij familie en vrienden geld ingezameld. Hiermee heeft de school muziekinstrumenten aangeschaft, een muziekdocent aangetrokken en een muziekprogramma opgezet. En het mooie is: een aantal kinderen vormt inmiddels samen een heuse schoolband.”