Organisatie

Elk kind dat gered wordt, is er één – Burgemeester Ahmed Aboutaleb

Stichting Planet Hope Nederland kent een bestuur, een raad van advies en een comité van aanbeveling.

Bestuur

Het bestuur van stichting Planet Hope Nederland bestaat volledig uit vrijwilligers. Zij zetten hun talenten, naast hun dagelijkse werkzaamheden, belangeloos in om de doelstellingen van de stichting te verwezenlijken.

Voorzitter: Karen Duys

Na haar studie bestuurskunde werkte Karen Duys onder andere bij de provincie Noord-Holland en de gemeente Den Haag. Nu is zij senior bestuursadviseur in Roosendaal. Van 2002 tot 2010 was ze raadslid en later voorzitter van de CDA-fractie in de gemeenteraad van Rotterdam. Karen vervulde daarnaast diverse bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties zoals Sensoor, stichting Hoedje van Papier, Resto VanHarte en stichting ArosA.

Penningmeester: Michiel ten Kate

Michiel ten Kate studeerde rechten en bedrijfseconomie. Na een carrière bij Philips Electronics, Healthcare en IT in diverse managementfuncties, startte hij zijn eigen bedrijf op het gebied van interim management en business consulting. In 2009 ondersteunde hij tijdens een ‘sabbatical leave’ projecten van Planet Hope in India.

Secretaris: Patrick den Boggende

Na zijn studie aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme & Verkeer vervulde Patrick den Boggende diverse functies in de toeristische en zakelijke reisbranche. Hij werkte onder meer als accountmanager voor een mondiaal zakenreisbureau en als sales executive bij een luchtvaartmaatschappij. Tussendoor reisde hij tijdens een ‘sabbatical leave’ de wereld rond. Momenteel combineert Patrick bij Diogenes Reizen zijn passie voor reizen met zijn kennis van zakelijke groepsreizen en incentives.

PR & Communicatie: Paul van Wijngaarden

Paul van Wijngaarden maakte na het afronden van zijn studie rechten van zijn specialisme zijn werk: teksten schrijven. Eerst bij communicatiebureaus voor opdrachtgevers binnen de overheid en het bedrijfsleven, daarna als hoofdredacteur van interne en externe media voor de internationale accountants- en consultantsorganisatie Deloitte. Momenteel werkt Paul bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Daarnaast schrijft hij op vrijwillige basis voor diverse non-profitorganisaties.

Rachida el Hadouchi

Rachida el Hadouchi studeerde Personeel & Arbeid. Na haar studie werkte zij onder andere als fractiemedewerker en beleidsondersteuner voor het CDA in de gemeenteraad van Rotterdam.

 


Raad van advies

De raad van advies fungeert als klankbord voor het bestuur en adviseert gevraagd en ongevraagd rondom organisatorische en beleidsvraagstukken. De raad van advies bestaat uit:

Hans Bemelmans

Vml. directeur Centrum voor OntwikkelingsSamenwerking Zuid-Holland

Jacqueline de Jong

Oprichter van de stichting Meld Geweld en vml. gemeenteraadslid in Rotterdam.

Marco Koole

Oprichter Meeting Review en directeur Rooomer.

Anja Ossenblok

Directeur opleiding-, training- en adviesbureau S,ink.

 


Comité van aanbeveling

Het comité van aanbeveling is samengesteld uit prominente vertegenwoordigers vanuit de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zij dragen Planet Hope een warm hart toe en staan geheel achter de missie en activiteiten van de stichting. Het comité van aanbeveling bestaat uit:

Ahmed Aboutaleb

Burgemeester van Rotterdam.

Hans Vervat

Havenondernemer en oud-wethouder Economie, verkeer en vervoer in Rotterdam.

Peter Lamers

Voorzitter Raad van Bestuur Scholengroep Spinoza, voormalig Algemeen directeur Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs, voormalig oud-wethouder Jeugd, gezin, onderwijs en sport in Rotterdam.

Prof. dr. Lucas Meijs

Professor ‘Strategic philanthropy’ & ‘Volunteering, civil society and businesses’, Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) en lid Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO).

Eelco Koolhaas

Chief story officer Beleidstheater.

Ram Ramlal

Directeur stichting MEE Zuid-Holland Noord en voormalig lid Tweede Kamer.