Onderwijsprogramma’s

Kinderopvang

In de visie van Planet Hope is het niet alleen belangrijk om een ​​betekenisvolle impact te maken in achtergestelde gemeenschappen, maar ook om verbinding te maken met de mensen direct om ons heen. Om deze reden hebben we een kinderdagverblijf opgezet voor peuters van arme gezinnen die dicht bij ons kantoor wonen en die geen kwaliteitsonderwijs voor hun kinderen kunnen betalen. Ons kinderdagverblijfprogramma, ontwikkeld in samenwerking met Nederlandse onderwijsprofessionals, laat goede resultaten zien. Het curriculum is gebaseerd op de Montessori-leermethode, gericht op zelfstandig leren en samen spelen. Het speciale educatieve materiaal, geschonken door Nederlandse donateurs, stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen op een speelse maar effectieve manier.

Teach-the-teacher

Planet Hope organiseert workshops voor leerkrachten om hun onderwijsvaardigheden te verbeteren. Om meer impactvolle en responsieve leraren te worden, hebben we een curriculum ontwikkeld dat vooral gericht is op innovatieve en interactieve lesmethoden, in aanvulling op het Indiase onderwijsmodel. Al onze docenten – van kinderopvang tot beroepsonderwijs – doorlopen het teach-the-teacher-programma, dat wordt verzorgd door Nederlandse onderwijsprofessionals van ROC Mondriaan. Door de kwaliteit van de leraren en lesmethoden te verbeteren, realiseren we een maximale impact voor onze studenten. Zelfs in coronatijd ging het teach-the-teacher-programma online door.

Empowerment

Planet Hope gelooft in een holistische benadering om mensen te helpen. In aansluiting op onze opleidingsprogramma’s willen we ook de onderliggende problemen aanpakken waar kinderen en vrouwen mee te maken hebben. Ons empowermentprogramma richt zich op verschillende thema’s; van gezondheid en hygiëne, voeding, financiële en digitale geletterdheid tot loopbaanbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling, zelfverdediging, vrouwen- en kinderrechten, gendergelijkheid en preventie van vrouwen- en kindermishandeling.