Pilot Learning Centre bijna van start

De voorbereidingen voor het Learning Centre naderen de eindstreep. Na de zomer gaat in Bangalore de pilot Hotelmanagement van start. De eerste studenten, kansarme jongeren uit projecten van Planet Hope en andere NGO’s, volgen dan een beroepsopleiding voor de horeca. 

Planet Hope realiseert het Learning Centre samen met onze Indiase partner ECHO. Bovenop het gebouw van ECHO in de wijk Kammanahalli wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuwe verdieping. Over enkele maanden worden hier jongeren met een maatschappelijke achterstand in één jaar opgeleid tot kok, kamermeisje, ober of receptionist.

Indiase beroepsopleiding met Nederlands tintje
Inmiddels is ook een ervaren programmacoördinator aangesteld, zijn twee vakkundige docenten aangetrokken en krijgt het onderwijsprogramma steeds meer vorm. Dit alles in nauwe samenwerking met ROC Mondriaan, dat een grote rol speelt bij het overdragen van Nederlandse kennis als het gaat om een beroepsopleiding voor de horeca. Zo is het Indiase curriculum gebaseerd op dat van het ROC, met veel praktijkonderwijs, aangevuld met Indiase elementen. Ook komen de Indiase horeca-docenten naar Den Haag om te worden getraind door vakgenoten van ROC Mondriaan.

Duurzame toekomst
Als de pilot succesvol verloopt, wordt het Learning Centre in 2015 voortgezet én uitgebreid met andere beroepsopleidingen zoals Verzorging. Dan zal het als ‘sociale onderneming’ ook open staan voor betalende studenten om zo een duurzame toekomst zeker te stellen.

Deel: