Voedselhulp tijdens de coronacrisis

Sinds de lockdown in India deelt Planet Hope voedselpakketten uit aan de allerarmsten die het hardst door de coronacrisis worden getroffen.

Om het coronavirus te bestrijden heeft de Indiase premier Modi een nationale lockdown afgekondigd. Deze maatregel heeft dramatische gevolgen voor de arme bevolking in India, zoals de dagloners en migranten. Zij verliezen direct hun inkomen. Ook kunnen zij vaak geen beroep doen op het eten dat via de overheid wordt uitgedeeld, omdat daarvoor een identiteitsbewijs nodig is. Deze hebben zij niet of liggen nog bij familie in de gebieden waar ze oorspronkelijk vandaan komen, zoals Bihar en Tamil Nadu.

Steengroeven en begraafplaatsen
De stafmedewerkers van Planet Hope, studenten en vrijwilligers zetten zich tijdens deze coronacrisis in voor arme gezinnen die hard worden getroffen doordat zij geen baan meer hebben. Dagelijks gaat het team van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op pad om voedsel te brengen naar de steengroeven en begraafplaatsen.

Voedselpakketten
In aanvulling op de basale hulp van de overheid (melk en groenten) ontvangen zij van Planet Hope voedselpakketten met rijst, linzen, olie, meel en suiker. Van groenteboeren en kleine supermarktjes kunnen wij tegen vrijwel kostprijs voeding inkopen. Zo ondersteunen wij tevens de lokale middenstand die het ook zwaar heeft in deze tijd.

Sponsors gezocht
Inmiddels hebben we 250 families en 750 mensen kunnen helpen. Omdat de crisis langer gaat duren dan verwacht zijn wij op zoek naar extra sponsors en donateurs om de voedselpakketten ook de komende tijd te kunnen uitdelen aan arme families die het zwaarst getroffen zijn.

Deel: